Замість гіпсу – картонна коробка: пацієнт в Італії став жертвою абсурду

Італійцю замість гіпсу наклали картонку зі смітника

У лікарні міста Патті на Сицилії 30-річному Еліа Натолі, який зламав ногу, замість гіпсу наклали картонну коробку зі смітника. Цей випадок медичної недбалості викликав хвилю обурення і призвів до звільнення завідувача відділення невідкладної допомоги. Про це пише BILD.

Подробиці інциденту

У суботу Еліа Натолі потрапив в аварію на мотоциклі та пошкодив ногу. Спочатку він звернувся до сімейного лікаря, але той не зміг надати необхідну допомогу та направив його до лікарні міста Патті. Там постраждалий провів кілька годин, чекаючи з сильним болем. У результаті йому діагностували перелом малогомілкової кістки, але в лікарні не виявилося ні шини, ні гіпсу для фіксації перелому. Лікарі знайшли "оригінальне" рішення - прив'язали до гомілки картонну коробку зі смітника.

У такому вигляді Натолі було виписано з рекомендацією звернутися до ортопеда у понеділок. Проте імпровізована пов'язка розвалилася майже одразу. Тільки завдяки знайомій-лікарю та гуманітарній організації Еліа зміг отримати нормальну шину та гіпс. У понеділок він звернувся до приватної клініки в Мессіні, де йому нарешті надали кваліфіковану допомогу за 200 євро.

Реакція влади та громадськості

Губернатор Сицилії Ренато Скіфані особисто вибачився перед потерпілим за цей "трагікомічний" інцидент. Завідувача відділення невідкладної допомоги лікарні Патті було звільнено, а стосовно головлікаря проводиться перевірка. Крім того, у всіх лікарнях острова буде проведено аналогічні інспекції.