Вчені знайшли послання з затонулого "Титаніка" - що там написано (Фото)

Дослідники вивчають лист, написаний дванадцятирічною дівчинкою з палуби затонулого корабля "Титаніка"

На одному з канадських пляжів вчені знайшли дивне послання в пляшці. Про це йдеться у виданні The Sun.

Знахідка датується 1912 роком. Вчені припускають, що листа кинула дванадцятирічна дівчинка з палуби приреченого корабля "Титаніка".

Експерти припускають, що пляшка з запискою занурилася на дно океану за кілька годин до зіткнення судна з айсбергом. Автором листа є маленька Матильда Лефевр. Вона разом із сім'єю прямувала до Нью-Йорку.

"Я кидаю цю пляшку в море посеред Атлантики. Ми повинні прибути в Нью-Йорк через кілька днів. Якщо хто-небудь знайде її, повідомте про це родині Лефевра в Левен", - написано в листі.

Спеціалісти підтвердили вік пляшки, справжність воску і паперу, проте у дослідників є сумніви та багато запитань щодо знахідки.

Насамперед експертів бентежить почерк. Тогочасних дітей в школах навчали писати по-іншому. Тож лист не могла написати дванадцятирічна дівчинка. Проте дослідники припускають, що Матильда попросила когось іншого допомогти їй.

Як зазначають експерти, сім'я Лефевр загинула на "Титаніку".

Нагадаємо, що на південному заході Індії, в штаті Карнатака, сталася трагічна подія. Закохана пара вирушила на романтичну фотосесію на річці, але їхній човен перекинувся, і вони потонули. Це сталося напередодні їхнього весілля. Пара зображала сцену з "Титаніка".

Також сайт "Коментарі" раніше повідомляв, якою могла бути кінцівка "Титаніка". Виявляється, що режисер Джеймс Кемерон хотів трошки змінити фінал кінострічки, але потім передумав. І глядачі йому за це дуже вдячні. Про альтернативний розв'язок подій у фільмі читайте в нашому матеріалі.