У США із заморожених 30 років тому ембріонів народилися близнюки (ВІДЕО)

Цей неймовірний випадок доводить той факт, що кожне людське життя насправді унікальне та неповторне.

Наприкінці жовтня 2022 року на території штату Теннесі, що в США, на світ з'явилися близнюки на ім'я Лідія та Тімоті. Діти були народжені з донорських ембріонів, які заморозили в далекому 1992 році. Вони чекали "своєї години" у спеціальних контейнерах з рідким азотом при температурі - 200°С.

Таким чином Лідія та Тімоті з'явилися на світ з ембріонів, які перебували у стані глибокої заморозки понад 30 років.

За даними Національного центру донорства ембріонів США, цей випадок вважається справді унікальним, оскільки це перший в світі підтверджений факт того, що із замороженого десятки років ембріона на світ з'явилися живонароджені немовлята.


"У цьому є щось приголомшливе. Мені було 5 років, коли Бог дав життя Лідії та Тімоті, і з того часу він зберігав це життя. У якомусь сенсі вони наші старші діти, хоч і наймолодші", - зазначив батько сімейства Філіп Ріджуей.

Як виявилося, у пари вже є четверо дітей віком 8, 6, 3 та 2 роки. Цікаво, що всі їхні рідні діти були зачаті, виношені та народжені природним шляхом – без допомоги ЕКО чи донорів.

Повідомляється, що ембріони були створені для анонімного подружжя за допомогою екстракорпорального запліднення. Їх заморозили 22 квітня 1992 року. На той момент Філіпу було всього 5 років і зараз він став батьком тих самих ембріонів.


У 2007 році пара, для якої були створені ембріони, пожертвувала їх Національному центру донорства ембріонів у Ноксвіллі, штат Теннессі, сподіваючись, що інша пара зможе їх використати.

"Ми ніколи не думали про точну кількість дітей, яких хотіли б мати. Ми завжди вважали, що у нас буде стільки спадкоємців, скільки Бог хоче дати нам, і … коли ми почули про можливість "усиновлення" ембріонів, то ми подумали, що це саме те, що ми хотіли б зробити", - заявив журналістам Філіп.

Таким чином, дружині Філіпа фахівці зробили дві успішні пересадки і на світ з'явилися близнюки Лідія та Тімоті, а пара стала багатодітною родиною.

Раніше "Коментарі" писали про те , що вчені показали, як виглядатиме людина у 3000 році. Постійне використання смартфонів, ноутбуків та інших гаджетів призведе до незворотних наслідків та зовнішність людини у майбутньому значно зміниться.