Тест із кавою на співбесіді: керівник здивував відповіддю, кому він віддасть робоче місце

Цей тест багато може сказати про людину

Співбесіда на роботу – досить нервовий процес. Його іноді навіть називають справжньою шахівницею, де обидві сторони мають продемонструвати свій професіоналізм і не зробити помилку. Але іноді буває так, що кандидати одержують відмову, навіть не розуміючи, де вони допустили помилку.

Однак один керівник розкрив незвичайний метод оцінки потенційних співробітників, який ніяк не пов'язаний із питаннями планів на п'ять чи десять років. Вся справа у каві.

Керуючий директор Xero Australia Трент Іннес використовує тест гарячого напою, щоб визначити, кого прийняти в команду, а кого занести в чорний список. У подкасті The Ventures Трент розповів, що завжди розпочинає співбесіду з того, що веде кандидата на кухню за напоєм.

Читайте також на порталі "Коментарі" - лише дві прості вправи можуть допомогти покращити якість сну та забезпечити спокійний відпочинок.

"Потім ми повертаємося, проводимо інтерв'ю, і одна з речей, на яку я завжди звертаю увагу наприкінці, чи повертає кандидат свою порожню чашку на кухню", - пояснює він.

За його словами, навички можна розвинути, знання та досвід можна здобути, але все зводиться до ставлення до справи. А ставлення, про яке ми часто говоримо, - це концепція "помий свою чашку".

За словами Трента, вся справа у культурі компанії. Це просто спосіб переконатися, що людина впишеться, зокрема, в культуру Xero і візьме на себе всі обов'язки, які вона має виконувати.

Також видання "Коментарі" повідомляло – кава – це популярний напій, який з одного боку корисний для організму, з іншого – шкідливий. Хоча помірне споживання кави може мати деякі переваги, надмірне вживання може завдати шкоди певним органам.

Кофеїн, що міститься в каві, може підвищити артеріальний тиск і частоту серцевих скорочень. У людей із серцево-судинними захворюваннями це може збільшити ризик розвитку ускладнень.