Скандал в Італії: 100 євро за гавайську піцу

В Італії ціну на гавайську піцу підняли вдесятеро: причина

В Італії розгорається справжня піца-війна. У центрі скандалу – гавайська піца, яку італійці вважають кулінарним блюзнірством. Один із ресторанів країни підняв ціну на цей "ананасовий жах" до 100 євро, намагаючись відвадити туристів від такої непопулярної в Італії страви.

Гавайська піца, з її поєднанням солодких ананасів та солоної шинки, давно стала яблуком розбрату між любителями піци по всьому світу. Однак в Італії, батьківщині цієї страви, ставлення до неї однозначно негативне. Італійська сільськогосподарська асоціація Coldiretti навіть включила гавайську піцу до списку найгірших піц, назвавши її "чужорідною" та "блюзнірською".

Нещодавно туристка опублікувала відео з італійського ресторану, де ціна на гавайську піцу шокує – 100 євро! Це у 10 разів дорожче, ніж вартість інших піц у меню. Портал Südtirol News припускає, що така ціна – це своєрідна "компенсація" кухарям за приготування страви, яку вони вважають за образу італійської кулінарної традиції.

Новина про 100-єврову гавайську піцу викликала бурхливу реакцію в соцмережах. Одні користувачі обурені такою ціновою політикою, вважаючи її дискримінацією любителів піци. Інші навпаки підтримують ресторан, стверджуючи, що це справедлива плата за "кулінарний злочин".

Поки невідомо, чи стане цей випадок прецедентом і чи наслідуватимуть інші ресторани Італії.

Читайте на порталі "Коментарі" - У сучасному ритмі життя, коли кожна хвилина на рахунку, можливість приготувати смачну та ситну страву за лічені хвилини стає справжнім порятунком. І якщо ви думаєте, що це неможливо, ви помиляєтеся. Сьогодні ми розповімо вам, як приготувати запашну піцу на сковороді всього за 10 хвилин.