Питна і тунельна: список найнезвичайніших книжок у світі

Існування цих книг само по собі можна назвати фантастикою

Книги - це вічне джерело знань і мотивації. Але існую книги, які вражають не тільки своїм змістом, а ще й своєю ідеєю, і оформленням, тому що перетворюються в справжній витвір мистецтва. Добіркою таких книг поділилося видання Billionnews.

"Мій тато в джунглях"

П'ять років тому в одному з аргентинських видавництв представили проект "Книга-дерево-книга", який отримав величезну популярність. Його суть полягала в тому, щоб випускати дитячі книги з переробленого паперу, в який вплетене насіння та екологічні чорнила. Після прочитання, книгу можна посадити й через деякий час з неї виросте дерево. Ця ідея нагадує про важливість збереження лісів нашої планети.


"Питна" книга

Книга, створена американським хіміком, примітна тим, що її можна використовувати як фільтр для води. Сторінки цього твору складаються з особливого абсорбуючого матеріалу з тонким покриттям срібних частинок, які можуть очистити брудну воду і запобігти попаданню небезпечних бактерій.


"Тунельна" книга

Дивовижний витвір, який належить ілюстратору і "паперовому скульптору" Марії Писано. У цій книзі не тільки розказана, але і показана історія створення підземного тунелю, який з'єднує Нью-Йорк і Нью-Джерсі.


"Книга-приправа"

Ця книга точно стане паличкою-виручалочкою будь-якого кухаря, адже в її листках зберігаються різні спеції. Для того, щоб використовувати їх за призначенням, досить відірвати листочок і покласти на сковороду, протягом пари хвилин він розчинитися і ви отримаєте свої спеції.


Раніше видання "Коментарі" розповідало про кращі книги 2020 року.