Головна Новини Суспільство неймовірно Під Одесою вода на лікувальному курорті несподівано змінила колір (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Під Одесою вода на лікувальному курорті несподівано змінила колір (ФОТО)

В Одеській області Куяльницький лиман став рожевого кольору

21 серпня 2020, 10:26
Поділіться публікацією:

Улюблене місце багатьох українців — Куяльницький лиман в Одеській області, відомий своєю лікувальною гряззю, раптово став рожевим. Як повідомляє "Сегодня" з посиланням на начальника Одеської екологічної інспекції Віталія Караулова, це сталося через цвітіння водоростей.

Під Одесою вода на лікувальному курорті несподівано змінила колір (ФОТО)

Екологи кажуть, що рожевий колір — результат того, що водорості Dunaliella salina через високу концентрацію солі в лимані почали виділяти червоний пігмент. Експерти запевняють, що купатися в такій воді для людини цілком безпечно. Адже дані водорості використовують для косметичних продуктів. Що ж стосується можливого перевищення металів, ці спроби вже відібрали та відправили на експертизу.

Під Одесою вода на лікувальному курорті несподівано змінила колір (ФОТО) - фото 2
Під Одесою вода на лікувальному курорті несподівано змінила колір (ФОТО) - фото 3

Нагадаємо,
в Хмельницькому біля будинку по вул. Кармелюка 4/2 стався зсув, в результаті чого за висоткою утворилося провалля. За словами жителів новобудови, близько 4:30 вони почули сильний гуркіт. Шум списали на роботу грейдерів, які могли включитися неподалік, але вийшовши на вулицю, були шоковані: з-під будинку сипалася земля. Люди кажуть, що тріщини в ґрунті дійшли до фундаменту. Злякавшись, деякі мешканці спішно покинули недавно побудований будинок. Причини події, а також небезпеку для руйнування висотки в Хмельницькому зараз встановлюють експерти.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини