Парламент на Тайвані закидали свинячими кишками через імпорт ГМО м'яса (фото)

Члени опозиційної партії перекинули на землю відра з субпродуктами, а потім закидали своїх опонентів свинячими кишками, серцями, печінкою і безліччю інших органів

Опозиція закидала свинячими субпродуктами будівлю парламенту на Тайвані в п'ятницю, 27 листопада, в знак протесту проти рішення уряду послабити обмеження на імпорт свинини зі Сполучених Штатів.

Члени опозиційної партії Гоміньдан перекинули на землю відра з субпродуктами, а потім закидали своїх опонентів свинячими кишками, серцями, печінкою і безліччю інших органів.

Уряд Тайваню нещодавно оголосив про своє рішення дозволити імпорт свинини з США, що містить рактопамін, з 1 січня. Ця добавка, яка допомагає зробити м'ясо більш пісним, заборонена в Китаї та Європейському союзі. Влада США підкреслила, що імпорт свинини і яловичини є однією з основних перешкод для підписання торговельної угоди між Вашингтоном і Тайбеем.

Президент Тайваню Цай Ін-вень і Демократична прогресивна партія, яка має переважну більшість в парламенті, сподіваються, що таке послаблення призведе до укладення угоди.

Багато тайванців як і раніше виступають проти імпорту американської свинини. Свинарі Тайваню також побоюються конкуренції з боку Сполучених Штатів. Панівна партія стверджує, що добавка не несе загрози для здоров'я.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що в Болівії підірвали будівлю з президентом всередині.