Німецький гурман відвідав усі ресторани з трьома зірками "Мішлен" і витратив статки на мрію

Німецький гурман витратив €200 000 на відвідування всіх ресторанів світу з трьома зірками Мішлен

Маттіас Руль, німецький інженер-програміст, здійснив гастрономічний подвиг, відвідавши всі 145 ресторанів світу, відзначених трьома зірками Мішлен. На цю грандіозну подорож, що охопила 20 країн, він витратив близько 200 000 євро.

Ідея народилася під час пандемії коронавірусу, коли Руль продав свій стартап і вирішив присвятити більше часу сім'ї та своїм захопленням. В інтерв'ю виданню BILD він розповів, що завжди мріяв скуштувати страви найвищого рівня у всіх куточках планети.

Особливе враження на гурмана справила Японія, де, за його словами, "їжа готується та подається з неймовірною досконалістю". У середньому, вечеря в тризірковому ресторані обходиться в €250-500 на людину, але найдорожчою у подорожі Руля стала вечеря в шанхайському ресторані Ultraviolet, який коштував йому €1400.

Незважаючи на всі вишукані страви, які він скуштував, на запитання про свою останню трапезу Руль вибрав просту страву баденської кухні - "брегелі" (смажену картоплю з сиром та травами). Це ще раз доводить, що навіть серед найвишуканіших делікатесів, серцю наймиліші рідні смаки.

Раніше "Коментарі" писали, що у світі існує безліч страв, які вражають уяву своєю екзотичністю. Однак деякі з них є серйозною небезпекою для здоров'я і навіть життя людини. Неправильне приготування або вживання цих делікатесів може призвести до отруєння, а в деяких випадках – до смерті.