Незвичайний рекорд: американець створив найвищий капелюх у світі

Висота амбіцій: у Пенсильванії встановлено новий світовий рекорд за найвищим капелюхом

У маленькому містечку Брайнігсвілль, що в Пенсильванії, місцевий житель Джошуа Кайзер прогулявся вулицями в дуже високому капелюсі, який був вищий за дерева. Цей капелюх встановив новий світовий рекорд із висоти — він має 5,4 метра у висоту. Це досягнення зареєструвала Книга рекордів Гіннеса.

Джошуа здолав попередній рекорд, який належав Оділону Озаре з капелюхом у 4,8 метра, встановлений у 2018 році.

"Коли я побачив фото з гігантським капелюхом, я зрозумів, що хочу зробити щось подібне. Я закрив комп'ютер і почав шукати матеріали, вірячи, що зможу побити рекорд і увійти в історію", — поділився Кайзер.

Спочатку Джошуа намагався зробити капелюх з картону і липучок, але вони не витримали і капелюх не тримався на голові. Він не здавався і пробував використовувати дерев'яні дюбелі, а потім металеві прути, але вони були занадто важкими.


Рішення прийшло несподівано. Одного разу Джошуа побачив використані водостоки та великий сміттєвий бак, які мали потрібні розміри. Він вирішив використати ці матеріали, зміцнив їх спеціальною піною і обтягнув червоною тканиною. Це забезпечило потрібну міцність і зробило звичайну конструкцію схожою на величезний капелюх.

"Я планував прикріпити гайки і болти до кінчиків дюбелів, щоб скріпити їх між собою на довгій ділянці шляху. Це не було достатньо міцним, щоб спрямувати його на висоту понад 4,5 метра просто в небо", - сказав він. "Мені потрібно було щось міцніше – я думав про арматуру або металеві прути, але знав, що вони будуть занадто важкими. Ця ідея не спрацювала. Я все одно не зміг би прикріпити його до голови, навіть якби зміг".


Зрештою, вагою 12 кг і висотою, що перевищувала 5 метрів, капелюх Кайзера здійснив похід на необхідну дистанцію у 10 метрів, чим було здобуто титул.