Названо найбільш небезпечні страви у світі (ФОТО)

Після вживання деяких з цих страв можна померти

У світі існують досить небезпечні страви, після вживання яких можна отруїтися або ж зовсім померти. Однак якщо ці страви правильно приготувати, то цілком можна буде насолодитися їх смаком.

Отже, в список страв, які багато хто обійде стороною, якщо побачить у меню, входять криваві молюски. Їх прозвали так через забарвлення. Ця страва вважається дуже популярною в Китаї, а також в країнах Азії. Їх або варять, або готують на пару. У чому ж їх небезпека?

Ці молюски містять в собі величезну кількість бактерій і різних вірусів. Наприклад, черевний тиф, гепатит А, Е, дизентерія. І це далеко не повний список того жахливого, що міститься в цій страві. У багатьох країнах імпорт цього продукту заборонений. За статистикою, 15% з тих, хто вживає цих молюсків, заражаються одним з вищевказаних захворювань.


Не менш небезпечною вважається медуза Намура. Ця страва більше популярно в Японії. У цій країні його подають як делікатес, однак якщо його приготувати неправильно, є ризик, що той, хто його з'їсть, може померти.

Річ у тому, що в залозах медузи міститься отрута, який потрапляючи в організм людини, здатний його вбити. Тому при приготуванні потрібно ретельно видаляти органи медузи, в яких містяться токсини.



Наступним небезпечним стравою стане гаукарль. Ця страва дуже популярна в Ісландії. Воно являє собою в'ялене м'ясо гренландської полярної акули. Варто відзначити, що в сирому вигляді цей продукт містить сечовину, яка робить його отруйним.

Через те, що в акули немає нирок і сечівника, всі токсичні речовини виділяються в шкіру. Для того, щоб безпечно з'їсти шматочки цієї акули, її попередньо повинні в'ялити протягом шести місяців. Тушу риби поміщають в спеціальні контейнери, в яких є отвори. У них стікає отрута з акули. Ця страва вважається однією з найнебезпечніших у світі.


Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі" повідомляв про те, що лікар перерахував продукти, які "отруюють" кишківник, а також про те, чому смузі не приносять користі організму.