Найстаріша пара світу відсвяткувала 79 років подружнього життя

Днями парі вручили сертифікацію Гіннеса

Найстарішою парою у світі визнані подружжя з Еквадору. Голові сімейства Хуліо Мора - 110-років, а Вальдраміна Квінтерос, його дружина, яка на 6 років молодше. Як пише The Guardian, Хуліо та Вальдраміна одружилися таємно, бо їх сім’ї були проти їхніх стосунків.

“Сімдесят дев’ять років по тому вони все ще разом – йому 110 років, а їй 104, обоє розсудливі, і обоє мають гарне здоров’я, хоча родичі кажуть, що вони в депересії, бо сумують за своїми великими сімейними зустрічами, яких зараз немає через пандемію”, – йдеться у повідомленні.

За даними Книги рекордів Гіннеса, у світі на сьогодні це перша пара, яка так довго прожила в подружньому стані.

В повідомленні також зазначається, що Мора народився 10 березня 1910 року, а Квінтерос – 16 жовтня 1915 року. Вони одружились 7 лютого 1941 року в першій церкві, збудованій іспанцями в столиці Еквадору Кіто – La Iglesia de El Belén.

За професією обидва викладачі. Зараз проживають в Кіто. Їхня дочка Сесілія каже, що вони обидва при здоровому глузді, активні, хоча вже не мають такої спритності, як раніше. Вони мають велику родину: четверо дітей, що ще живі, 11 онуків, 21 правнук і один праправнук.

Донька пари сказала, що її батько із задоволенням дивиться телевізор і п’є молоко, а її мати полюбляє смаколики та читати газету щоранку.

Раніше в списку найстаріших були пара Шарлотта Хендерсон та Джон Хендерсон з Остіна, що знаходиться в Техасі. На момент смерті одного з подружжя їм на двох було 212 років і 52 дні.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що у Школі Санти показали уніформу для зустрічі Різдва в умовах карантину.