Головна Новини Суспільство неймовірно На Полтавщині комунальники запідозрили, що церква краде газ та відрізали його - подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

На Полтавщині комунальники запідозрили, що церква краде газ та відрізали його - подробиці

У Храмі було виявлене незадокументоване обладнання, яке не враховувалося під час обліку газу

10 лютого 2021, 21:44
Поділіться публікацією:

Прихожани Свято-Троїцького храму, що розташований на території Хрестовоздвиженського жіночого монастиря у Полтаві, мерзнуть під час служб та візитів до церкви. Все через те, що комунальники підозрюють, що церква краде газ, повідомляє інтернет-видання Полтавщина.

На Полтавщині комунальники запідозрили, що церква краде газ та відрізали його - подробиці

Свято-Троїцький храм залишився без газу. Фото: відкриті джерела

Вчора АТ "Полтавагаз" проводило перевірку газового обладнання у монастирі та планове ТО. Під час огляду інспектори виявили порушення: газова техніка, яка була встановлена у будівлях, не значиться в документації та ймовірно була змонтована самостійно, без участі газових спеціалістів. Окрім цього, усе це несанкціоноване устаткування споживає газ, але лічильник, який розрахований на задокументовану кількість приладів, не передбачає додаткового навантаження. Відтак, він не здатний враховувати використаний газ усіма — законними і незаконними — приладами разом.

"По суті — це крадіжка газу. Ми опломбували самовільне обладнання і готові до діалогу. Але поки з нами ніхто з цієї релігійної громади не контактує", — повідомило керівництво "Полтавагаз".

За словами представників газопостачальної організації, після того, як недоліки у документації були виявлені, про це було повідомлено настоятельниці монастиря та запропоновано час на їхнє усунення. Однак релігійна громада вирішила, що сталася помилка та на контакт не виходила, аж допоки газ не було вимкнено.

Прихожани почали скаржитися у державні установи — міськраду та ОДА, після цього керівництво Храму домовилося із Полтавською газорозподільною службою про те, що усі недоліки будуть усунені, а документацію оформлять належним чином. Коли це відбудеться, газопостачання буде відновлене.

Пізніше настоятельниця монастиря повідомила, що церква, у якій були виявлені недоліки, не має жодного відношення до жіночого монастиря, а просто розташовується на його території. Вона назвала керівництво Храму "недобросовісними сусідами, які намагаються вирішувати власні проблеми за рахунок монастиря".

Раніше "Коментарі" розповідали про сучасну послугу "Церква в кишені", яка з'явилася в одному з Храмів на Рівненщині.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини