Дуже дивні рослини нашого світу (ФОТО)

Ці рослини вражають та змушують дізнаватися про світ більше

Наша планета така цікава та різноманітна. Щоб переконатися в цьому, пропонуємо Вам переглянути фотографії дуже незвичних та дивних рослин, які ростуть в різних куточках планети.

1. Рафлезія - паразитична рослина. Виростає на інших рослинах, а її квіти важать до 10 кілограмів! Це найбільша квітка в світі. Рослина має поганий запах. Росте на островах Суматра, Ява, Калімантан, а також Філіппіни.


2. Волемія благородна - деревна рослина, одна з найдревніших на Землі. Дерево вважалося вимерлим сотні мільйонів років тому. Гілки сосни закінчуються шишкою і за структурою нагадують папороть. Волемія виростає до 40 метрів у висоту.


3. Вольфія - найменша квітка в світі. Рослина належить до підродини ряскових, які самі по собі невеликі. Але навіть серед них вона - лідер мінімалізму. Квіти Вольф в довжину всього 1 міліметр!


4. Живе каміння (Літопс) - популярні серед колекціонерів сукулентів завдяки привабливим мармуровим і плямистим листовим поверхням. Зовні літопси схожі на каміння. Проте найбільше вражає яскрава квітка посередині рослини. Представники роду зростають на Півдні Африки.


5. Драконове дерево - дивовижне дерево з товстими вітами та густою щіткою гострого листя росте на островах Південно-Східної Азії та в тропіках Африки. Жителі Канарських островів вважають драконове дерево священним і проводять біля нього ритуали. З деревом пов'язано багато легенд, які зберігаються й досі.


Також сайт "Коментарі" рекомендує прочитати про невидиму скульптуру італійського художника, яку продали за 15 тисяч євро.