Головна Новини Суспільство неймовірно Чи вкраде Covid Новий рік? Огляд карантинних заходів в світі та Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи вкраде Covid Новий рік? Огляд карантинних заходів в світі та Україні

Портал "Коментарі" зібрав разом зимові карантинні обмеження найбільших країн Європи й Америки

28 листопада 2020, 21:20 comments1058
Поділіться публікацією:

З наближенням зимових свят лідери країн почали вводити додаткові карантинні обмеження. Портал "Коментарі" зібрав разом зимові карантинні обмеження найбільших країн Європи й Америки

Чи вкраде Covid Новий рік? Огляд карантинних заходів в світі та Україні

Фото: из открытых источников


Німеччина

26 листопада стало відомо, що Німеччина продовжила локдаун до січня. Карантин мав закінчитися 30 листопада. Всі культурні заклади залишаються закритими, а також ресторани, бари, паби, клуби та дискотеки.

Ангела Меркель не просто закрила всі зимові курорти, а й офіційно закликала Європейський Союз наслідувати приклад Німеччини. Країна звернулася з проханням закрити ВСІ горнолижки до 10 січня, бо вони стали причиною декількох спалахів епідемій минулої зими. Канцлер також закликала утриматися від "надмірностей" під час зимових свят, маючи на увазі розваги.


Франція

Еммануель Макрон слідом за Німеччиною також ввів заборону на роботу зимових курортів. Він згадав у вівторок, 24 листопада, ввечері: французи не зможуть кататися на лижах під час різдвяних канікул, які б зусилля вони не доклали. Менеджери гірськолижних курортів вже висловили своє здивування і розчарування, бо різдвяний період приносить їм 20% всього доходу. Як відомо, в Парижі проходять протести, в тому числі через карантин.


Великобританія

26 листопада Англія посилила локдаун за трирівневою системою обмежень. На другому рівні, де знаходиться Лондон, дозволені збори до 6 осіб. Алкоголь можна пропонувати в закладах тільки разом з їжею. Відвідування спортивних заходів обмежено. Однак деякі великі регіони Англії, включаючи північне місто Манчестер і процвітаюче південно-східне графство Кент, були поміщені на третій рівень, де закриті заклади громадського харчування.

Сьогодні, 28 листопада, в Лондоні пройшов великий протест проти карантинних обмежень, попри масову вакцинацію в Великобританії, яка запланована на грудень.


Бельгія

Бельгія продовжила локдаун 27 листопада. Бельгійці мають робити покупки в поодинці й залишатися в магазині не більше 30 хвилин. Міста зобов'язані гарантувати безпеку на торгових вулицях. Музеї та басейни можуть бути знову відкриті, як і деякі магазини. Подальше пом'якшення заходів буде неможливо до середини січня.

Бельгія — одна з небагатьох європейських країн, де майже не було протестів проти карантину.


Канада

Окремі регіони ввели локдаун 21 листопада, в тому числі Торонто, який є найбільшим економічним центром країни. Уряд обмежив відвідування барів і ресторанів, але залишив школи й дитячі сади відкритими. У магазинах дозволені тільки самовивіз або доставка. Громадські зібрання на відкритому повітрі обмежені максимум 10 людьми, включаючи весілля, похорон і релігійні служби.


США

Президент США не має наміру вводити в країні режим самоізоляції. У Білому домі раніше заявили, що жорсткі обмеження для економіки не входять в стратегію Трампа по боротьбі з коронавірусом. Основні міста США, зокрема, Нью-Йорк, Сан-Франциско і Чикаго, приєднуються до все більшої кількості штатів, які починають вводити нові обмеження, в тому числі обмеження на зібрання і години роботи ресторанів і барів.


Україна

Вчора, 27 листопада, стало відомо, які варіанти локдауна розглядає Україна: один варіант — з 25 грудня по 17 січня. Ці дати проговорювали з мерами й губернаторами приблизно тиждень тому. Оскільки цифри захворюваності на коронавірус щодня змінюються, карантин можуть посилити й раніше. Інший варіант, який звучить в коридорах влади, — з 7 до 20 грудня. Щонайменше до 30 листопада будуть діяти загальнодержавний карантин і карантин "вихідного дня".

У вихідні повністю забороняється:

— прийом відвідувачів закладами громадського харчування (бари, ресторани, кафе);

— робота ТРЦ і установ розважальної діяльності;

— торгове і побутове обслуговування населення, крім торгівлі продуктами харчування, паливом, лікарськими засобами та виробами медичного призначення, ветеринарними препаратами тощо;

— діяльність установ культури й проведення культурних масових заходів, крім роботи, пов'язаної з виробництвом аудіовізуальних творів, зокрема здійснення кіно- і відеозйомки;

— діяльність спортивних залів, фітнес-центрів, басейнів.

Раніше "Коментарі" писали, чим відрізняються 11 кращих вакцин від Covid-19.










Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Bujhm

28 листопада 2020, 21:35

Да наши можновладцы в гейропу и не поедут. Поедут в теплые края. А новый год пересрут обязательно.


Новини