Головна Новини Суспільство неймовірно Американець таємно запліднив сотні жінок
commentss НОВИНИ Всі новини

Американець таємно запліднив сотні жінок

Для штучного запліднення доктор використовував власний біоматеріал

30 листопада 2020, 10:28 comments2235
Поділіться публікацією:

Американський лікар, якого раніше звинувачували в розбещенні дітей, запліднював пацієнток потай від них. Для запліднення доктор Квінсі Фортьє використовував власний біоматеріал. Таким чином, лікарю вдалося "обробити" більше сотні жінок. Один з його синів заявив, що у нього може бути "сотні сестер і братів по всьому світу".

Американець таємно запліднив сотні жінок

Вагітні жінки

Розслідування цієї справи почалося з того, що якась Венді Бебст з Орегона засумнівалася у своєму родинному зв'язку з батьком. Ніякої схожості зі своїм офіційним батьком вона не бачила. Це стало причиною того, що жінка вирішила зробити тест ДНК на визначення батьківства, який і дав негативний результат. Батьком жінки був Фортьє.

"Я не можу його ненавидіти, бо я б не існувала без нього", — зізналася жінка.

Пізніше відкрилися й інші історії. Колишня пацієнтка Фортьє подала на нього до суду в 1996 році. Вона заявила, що в 1974 і 1976 роках він запліднив її власною спермою. Жінка ж вважала, що це біоматеріал її чоловіка. Пізніше був зроблений аналіз ДНК. Він показав, що біологічним батьком її дітей є медик.

Відзначимо, що Квінсі Фортьє був відомий в США як доктор з високою кваліфікацією. Його клініка для жінок існувала в Лас-Вегасі з 1961 року. У Неваді він отримав звання "Лікар року". Помер Фортьє у 2006 році у віці 94 років. Телеканал HBO зняв про нього документальний фільм.

Як повідомляв портал "Коментарі", спеціаліст по ЕКО з Нідерландів таємно запліднив власною спермою як мінімум 17 своїх пацієнток. Відомо, що гінеколог Ян Вільдт працював в Софіївській лікарні міста Зволле протягом 12 років — з 1981 по 1993 роки. Виявилося, що він кілька разів використовував свій біоматеріал для екстракорпорального запліднення замість сперми анонімних донорів. Фахівці були змушені створити генетичний профіль чоловіка, щоб діти могли перевірити, чи не є Вільдт їх біологічним батьком. В результаті тестування стало відомо про 17 таких випадків. Колишні колеги нині покійного гінеколога та адміністрація медустанови, де працював лікар, визнали його дії аморальними.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини