День сміху: п'ять найгучніших розіграшів в історії

День сміху - відмінний привід згадати найвеселіші історії

У міжнародний День сміху, 1 квітня, згадаймо найвідоміші та гучні розіграші в історії, на які "повелися" сотні тисяч людей.

Урожай макаронів

На телеканалі BBC 1 квітня 1957 року вийшов сюжет, в якому розповідалося про урожай спагеті у Швейцарії. На кадрах було показано, як фермери збирали з дерев відварені макаронні вироби, а потім сушили їх на сонці. За їх словами, такий багатий урожай їм вдалося отримати завдяки м'якій зимі та знищенню жуків-макароноїдів. Ця новина наробила багато шуму в Великобританії, адже глядачі почали дзвонити на канал, щоб дізнатися, де взяти саджанці такого дерева. Але редактори не розгубилися і порадили городянам покласти спагеті в банку з томатним соусом і "сподіватися на краще".

Демонтаж Ейфелевої вежі

Французька щоденна газета "Паризьен" в 1986 році заявила про те, що в Парижі розпочнеться демонтаж головної визначної пам'ятки - Ейфелевої вежі. Спорудження повинні були перевезти в Діснейленд, а на його місці побудувати стадіон для проведення Олімпіади. Багато парижан дійсно повірили цій інформації й не стримували своїх обурень.

Генеральне прибирання в інтернеті

Американські користувачі в 1997 році отримали електронні листи з оповіщенням про "генеральне прибирання в інтернеті", яка пройде з 31 березня по 2 квітня. У повідомленні було сказано, що його проводитимуть японські роботи, вони будуть чистити мережу від неробочих сайтів і старих електронних скриньок. У цей період користувачам порадили не заходити в інтернет і відключити пристрій від мережі. Як не дивно, але багато людей "повелися" на це і в період з 31 березня по 2 квітня трафік мережі різко знизився.

Літаючі пінгвіни

У 2000 році на телеканалі BBC в програмі "Чудеса еволюції" ведучий заявив про те, що пінгвіни можуть літати. За словами дослідника, ці морські птахи відправилися в Південну Америку, щоб врятуватися від холоду. У змонтованому ролику показано, як пінгвіни відлітають у теплі краї.

Тіло Бігфута

У 2008 році кілька американських видань написали сенсаційну новину про те, що двоє чоловіків виявили тіло справжнього Бігфута (напівміфічної істоти, схожої на мавпу). З цього приводу навіть влаштували прес-конференцію і медіа швидко підхопили цю новину. Але пізніше з'ясувалося, що це був не Бігфут, а лише костюм горили, заморожений в льоду.


Раніше видання "Коментарі" повідомляло, наскільки важливий сміх для організму людини.