Житла для переселенців не вистачить: чи допоможе держава громадянам

В Україні планують запровадити ваучери для переселенців

Держава не зможе забезпечити всіх внутрішньо переміщених осіб житлом, однак громадянам будуть допомагати завдяки ваучерам. Про це розповів депутат України Руслан Горбенко, повідомляє портал “Коментарі” з посиланням на інформацію Новини live.

За словами народного депутата, банки можуть видавати кредити під те житло, яке будуть купувати переселенці. При цьому велика проблема переміщених осіб - це саме перший внесок. За словами нардепа у цьому питанні вже є напрацювання. Зокрема, в Україні хочуть ввести спеціальні "ваучери" на 20% для першого внеску на житло.

Після реалізації цієї програми будуть запропоновані інші сертифікати, щоб стимулювати народжуваність, допомагати переселенцям і щоб люди не покидали Україну.

"Потім вже давати пільги за другу дитину, за третю дитину. Ще давати додаткові сертифікати, щоб стимулювати народжуваність. І допомагати нашим переселенцям, щоб вони не дивились на сторону Заходу. Тому що ми бачимо, скільки виїжджає за кордон", — додав Горбенко.

Раніше портал “Коментарі” повідомляв, що регіональна комісія ухвалила рішення щодо пропозицій до розподілу коштів державної субвенції для покращення умов життя дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування.

Члени регіональної комісії розглянули клопотання Куп'янської та Чугуївської районних військових адміністрацій про забезпечення житлом двох ДБСТ, що функціонували на території громад цих районів. Через бойові дії та зруйновані оселі сім'ї змушені були переїхати до інших регіонів.

Детальніше про програму, яку реалізують у Харківській області, читайте за посиланням.