Жертви геополітики: більшість українців ставляться з жалем до жителів ОРДЛО і Криму

Згідно з даними КМІС, громадяни України вважають, що їхні співвітчизники з Криму і Донбасу потрапили в біду і не вважають їх чужими

Понад 55% українських громадян переконані, що жителі окупованих територій Донбасу і анексованого Криму явяются заручниками ситуації і потребують всебічної підтримки України. Про це повідомляють соціологи Київського міжнародного інституту соціології, згідно з результатами опитування.

Відзначається, що серед опитаних, 19% громадян переконані, що жителі зазначених регіонів нічим не відрізняються від інших українців і витрачати ресурси на активну підтримку не варто. Лише 13% заявили, що населення Донбасу і Криму зробили свій свідомий вибір на користь сепаратизму і "русского мира", а тому не знаходять потреби допомагати цим людям за рахунок патріотів своєї країни.

Крім того, майже той же відсоток респондентів упевнений, що держава повинна налагодити повну комунікацію і транспортний зв'язок з жителями окупованих територій, тільки 22% виступають за економічну, торговельну та транспортну блокаду, не виключаючи декларування державою підтримки місцевого населення за рахунок надходжень до бюджету.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв думку наших читачів про те, який, на їхню думку, українське місто найзручніший для проживання. Результат виявився абсолютно несподіваним.