Головна Новини Суспільство права людини Завтра вступають у силу нові правила видачі «пакунку малюка» в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Завтра вступають у силу нові правила видачі «пакунку малюка» в Україні

Замість «пакунку малюка» в Україні будуть отримувати гроші, але є певні умови подальшої їх трати

31 серпня 2020, 17:28
Поділіться публікацією:

Завтра, 1 вересня, в Україні буде діяти новий механізм отримання грошової компенсації одноразової допомоги "пакунок малюка". Батьки матимуть право обирати, що для їх малюка є необхідним, передає Урядовий портал.

Завтра вступають у силу нові правила видачі «пакунку малюка» в Україні

Повідомляється, що батьки, у яких тільки народилася дитина, а також ті родини, які лишилися без допомоги цього року, можуть отримати грошову компенсацію вартості "пакунку" протягом 12 місяців з моменту народження дитини.

Для цього батькам слід звернутися до структурного підрозділу з питань соціального захисту населення з пакетом документів. Зокрема, слід надати копію свідоцтва про народження дитини, довідку з пологового будинку про неотримання "пакунку малюка" (для дітей, народжених цього року), копію ІПН батька. Потім одержувачу грошової компенсації відкриють рахунок у "ПриватБанку" зі спеціальним режимом використання. Так, кошти можна буде витратити тільки на дитячі товари та товари для породіль як в торгових точках, так і в інтернет-магазинах, які приєдналися до пілотного проекту з монетизації одноразової натуральної допомоги "Пакет малюка". Зазначається, що реєстр таких закладів торгівлі розміщується на офіційних веб-сайтах Мінсоцполітики та "ПриватБанку". Слід зауважити, що кошти треба витратити протягом року з дня їх зарахування на рахунок.

Раніше в  Мінсоцполітики розповіли, як будуть контролювати витрати батьків.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини