За кримінальною справою щодо Порошенка може стояти політичне переслідування - євродепутат

Євродепутат додала, що за подіями всередині України спостерігає так само прискіпливо, як і за подіями за межами України, маючи на увазі російську агресію

У Європейському парламенті стежать за справою щодо п'ятого президента України Петра Порошенка. Про це в ефірі Радіо Свобода повідомила Раса Юкнявічене, депутат Європейського парламенту від Литви. За словами Юкнявічене, вона стурбована ситуацією всередині України та припускає, що за кримінальною справою щодо Порошенка може стояти політичне переслідування.

"Я сподіваюся, що Україна – це правова держава і переслідування не буде. Ми спостерігаємо за цією справою, але звинувачувати Порошенка у державній зраді... у мене був шок, коли я почула офіційні звинувачення, бо я знаю, як усе почалося, і знаю, яку боротьбу веде путінська пропаганда проти Порошенка, і їм це було би дуже вигідно, якщо сама Україна зробила те, що хотів зробити Путін", – наголосила Юкнявічене.

Євродепутат додала, що за подіями всередині України спостерігає так само прискіпливо, як і за подіями за межами України, маючи на увазі російську агресію.

"Мене хвилює не лише те, що відбувається за межами України – проти України, проти Заходу та проти демократії. Але я хотіла б, щоб Україна також не давала підстав, щоб у друзів України виникали додаткові питання", – сказала Раса Юкнявічене.

Нагадаємо, Петро Порошенко переоформив власну корпорацію Roshen та інші чималі бізнес-активи на сина Олексія. Ще на початку місяця судова установа наклала арешт на майно та активи колишнього глави держави. Але його великого кондитерського виробництва там нема. Про це сказав представник ОДП Юрій Бєлкін. За інформацією Forbes Україна, саме ця корпорація – найцінніший актив Порошенка. Медіа оцінює це солодке виробництво більш ніж $1,1 мільярда. Разом з ним статки великого чиновника налічують близько $1,6 мільярда, — стверджує представник Forbes Україна Володимир Ланда.