Яке ставлення українців до декриміналізації порнографії

Соціологічно опитування показало, чи підтримують українці декриміналізацію порнографії.

25 народних депутатів стали ініціатором законопроєкту під номером 9623, який має на меті декриміналізувати порнографію в Україні. Компанія Active Group провела соціологічне дослідження громадської думки українців щодо декриміналізації порно.

Думки українців розділились у питанні декриміналізації порнографії. 46,9% українців підтримують цей процес, з яких 21,1% вказують, що декриміналізацію порно потрібного здійснити однозначно.

Однак проти такого рішення виступають 35,7% українців, з яких 25,5% категорично проти декриміналізації порнографії. Ще 15,4% українців не змогли відповісти на питання.


Також Active Group запитала, що для українців є важливішим – традиційні цінності чи свобода. 82,2% українців обрали, що для них важливіше свобода, тоді як за традиційні цінності проголосувало 13,1% респондентів.

Під час розробки закону про декриміналізацію порнографії були залучені не лише депутати, а й громадські організації, які критикують українське законодавство. BRDO вказує, що українців можуть притягнути до відповідальності за відвертий контент у своїх приватних переписках на мобільних телефонах, а також за розміщення відео та фотоматеріалів на платформі Onlyfans, яка платить податки в Україні.

Один з ініціаторів законопроєкту Ярослава Железняк вказав, що декриміналізація порно "розвантажить правоохоронні органи від "контрольних закупівель" у вебкам-моделей" та додав, щоб "фантазія правоохоронців не генерувала по 1000+ справ на рік".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, скільки у 2023 році податків сплатив Onlyfans до бюджету України.

Також "Коментарі" писали про відомих актрис, які почали свою кар’єру з фільмів для дорослих.