Як проголосувати хворим на коронавірус: відповідає міністр охорони здоров'я

Для цього потрібно звернутися до територіальної виборчої комісії

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов повідомив, що хворі на коронавірус зможуть проголосувати на місцевих виборах. Про це він повідомив на брифінгу в четвер, 17 вересня.

"Якщо у громадянина України виявлено коронавірус, то йому потрібно звернутися до територіальної виборчої комісії. Якщо я не помиляюся, то крайній термін - до 20.00 п'ятниці напередодні самих виборів. За регламентом, хворий пише заяву, в якій зазначає, що хоче проголосувати вдома у зв'язку з хворобою. До нього приїдуть члени виборчої комісії, і процедура голосування відбудеться ", - заявив Степанов.

Як раніше повідомляли "Коментарі", за минулу добу в Україні антирекорд за кількістю хворих на коронавірус.

Як повідомляє прес-служба МОЗ на офіційній сторінці в "Фейсбук", за добу захворіло 3584 людини, що більш ніж на півтисячі інфікованих більше, ніж днем раніше. Так, згідно з офіційною статистикою, в Україні COVID-19 підтвердився у 166 244 осіб. На жаль, 3400 українців померли в результаті ускладнень (60 за добу). Тим часом 73 913 людини одужали. В "лідерах" по темпу інфікування - Київ, а також Львівська і Харківська області, де, до речі, коронавірусів захворів навіть мер.