Головна Новини Суспільство права людини В'язниця - не місце для сексизму: жіночий корпус Лук'янівського СІЗО теж обладнають VIP-камерами
commentss НОВИНИ Всі новини

В'язниця - не місце для сексизму: жіночий корпус Лук'янівського СІЗО теж обладнають VIP-камерами

Заступник голови Мін'юсту Олена Висоцька пояснила, чому платні VIP-камери не були передбачені відразу для жінок

2 липня 2020, 18:28 comments1376
Поділіться публікацією:

У Київському слідчому ізоляторі, в рамках програми Міністерства юстиції щодо поліпшення умов утримання для ув'язнених, які не отримали судового вироку, готують обладнати камери підвищеного комфорту для жінок. Про це повідомляє видання "Укрінформ", посилаючись на заступника глави відомства Олену Висоцьку.

В'язниця - не місце для сексизму: жіночий корпус Лук'янівського СІЗО теж обладнають VIP-камерами

За її словами, в Мін'юсті жіночий корпус задумали оснастити платною VIP-камерою відразу з чоловічим, але цьому завадив коронавірус.

"Був карантин, було переповнення слідчого ізолятора, і в жіночому корпусі нікуди було відселити ув'язнених на час проведення ремонту в платних камерах. Зараз підуть етапи після вироків суду, засуджені будуть відбувати в місця виконання покарань, у в'язниці, ми звільнимо місце, і я думаю, що нам треба в Київському СІЗО точно хоча б одну камеру таку передбачити", — зазначила чиновниця.

Висоцька додала, що чекає звіту вже найближчим часом, що одну-дві камери в жіночому корпусі СІЗО можна звільнити для облаштування більш зручних умов, тоді рішення буде схвалено.

"Але питання, що ми ремонтуємо за поточні кошти платні камери, а спецфонду використовуємо виключно за цільовим призначенням — це ремонти безкоштовних камер. Тобто я не можу ці кошти взяти для того, щоб обладнати камери платні. У будь-якому випадку жіночий корпус набагато новіше, ніж чоловічий, тому в принципі нові камери припускають тільки косметичний ремонт і закупівля побутової техніки", — зазначила заступник міністра юстиції.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Мін'юсті представили поліпшені камери, які передбачають комфорт для ув'язнених за добровільну плату від родичів заарештованого людини.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини