Головна Новини Суспільство права людини В Україні хочуть відправити чоловіків у декрет
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні хочуть відправити чоловіків у декрет

Відповідно до законопроекту в декретну відпустку зможе виходити не тільки мати, а й батько дитини

4 листопада 2020, 20:06
Поділіться публікацією:

В Україні планують ввести післяпологову відпустку для чоловіків. Закон вже розробили і подали в Раду.

В Україні хочуть відправити чоловіків у декрет

Фото: newslab.ru

Сьогодні, 4 листопада, в черзі на порядку до Верховної Ради очікує розгляду Проєкт Закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо забезпечення рівних можливостей матері і батька по догляду за дитиною".

Відповідно до законопроєкту в декретну відпустку зможе виходити не тільки мати, а й батько дитини. Варто відзначити, що з батьків у відпустку може піти рідний тато дитини, який не є чоловіком матері. У декрет може вийти навіть бабуся з дідусем, якщо малюка виховує батько-одинак.

Важливо підкреслити, що згідно із законопроєктом у породіллі залишається право на лікарняний для післяпологового відновлення.

У свою чергу батьки можуть перебувати в декреті, поки малечі не виповниться три роки. Чоловік зможе отримувати всі посібники на рівні з жінкою, які передбачені.

Також в законопроєкті йдеться про графік роботи батьків, які піклуються про дитину-інваліда, який не старше 14 років. Вони будуть менше працювати. Подібний механізм прописаний і для батьків, які виховують дитину самостійно.

Батьки з дітьми матимуть можливість скористатися додатковою десятиденною відпусткою за умови, що вони мають двох і більше дітей не старше 15 років, або дитину-інваліда, або усиновлену дитину.

Раніше "Коментарі" повідомляли як виплачуватимуть зарплату педагогам на дистанційному навчанні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини