Головна Новини Суспільство права людини В СБУ підрахували число українських в'язнів на Донбасі і в Криму
commentss НОВИНИ Всі новини

В СБУ підрахували число українських в'язнів на Донбасі і в Криму

У СІЗО на непідконтрольних територіях містяться сотні українців

19 грудня 2020, 11:08
Поділіться публікацією:

В СБУ підрахували число українських в'язнів на Донбасі і в Криму

На окупованих територіях Донецької та Луганської областей, а також у Криму в ув'язненні містяться сотні українських громадян. Про це повідомив в.о. глави Антитерористичного центру при СБУ Юрій Малашко.

Під час проведення круглого столу, на якому обговорювалося переслідування за політичними та релігійними мотивами на окупованих територіях, він заявив, що близько 400 осіб перебувають у слідчих ізоляторах, причому 260 з них — на сході України і ще 148 в Криму.

Окремо наголошується, що російська сторона не прагне до звільнення і обміну полоненими. З такою заявою виступила представник Офісу Президента.

"Ключі від в'язниць знаходяться в Кремлі. Україна робить максимум для того, щоб обмін і взаємне звільнення могли статися, але тут потрібно бажання обох сторін", — зазначила чиновниця.

Як повідомляв портал "Коментарі", обміну особами, що утримуються в полоні, між нашою державою та представниками НВФ до кінця цього року не буде.

За словами представниці в ТКГ від сепаратистів Ольги Кобець, причина відмови НВФ від обміну в тому, що Україна відмовляється зняти кримінальну відповідальність з тих, кого віддають на обмін. У свою чергу, представник Офісу Президента, чиє ім'я видавництво не називає, запевняє, що дана вимога не є можливим для виконання через юридичні нестиковки.

Нагадаємо, що за словами представника української делегації в ТКГ по мирному врегулюванню військового конфлікту на Донбасі Олексія Арестовича, українська сторона вже 4 рази подавала обмінні списки полонених, на відміну від представників РФ.






Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини