"Укрзалізниця" нагадала про 12 безплатних послуг, про які багато хто навіть не здогадувався

Дванадцять безкоштовних послуг "Укрзалізниці", про які не знають пасажири

Українці досить часто, користуючись послугами "Укрзалізниці" і подорожуючи по Україні, далеко не завжди знають про те, що є спектр послуг, які є безкоштовними, а правильніше сказати ті, які включені у вартість квитка. Не всі знають, що, купуючи квиток пасажир отримує масу інших речей, крім самого проїзду, від безкоштовних послуг в поїзді до виплати страхової компанії в разі травми. Як передає видання "Коментарі", портал "Обозреватель" розібрався, які ж послуги включені у вартість квитка під час подорожі.

Перша послуга - всі пасажири, у яких є квиток, можуть безкоштовно користуватися туалетами. Друга послуга - завжди, навіть, коли ви відмовляєтеся купувати чай або каву, ви можете безкоштовно попросити гарячу воду у провідника, а також склянку і ложку, заваривши свій чай або каву. Третя послуга - можна залишити в холодильнику провідника свій напій для його охолодження. Четверта послуга - у провідника також є аптечка, якою можна скористатися в разі потреби. П'ята послуга - багато хто звертав увагу, що на верхніх полицях в деяких вагонах є ремені безпеки, які можна попросити у провідника, щоб не впасти під час сну. Шоста послуга - пасажир не зобов'язаний сам складати постільну білизну після того, як він нею скористався, адже послуга прибирання білизни включена у вартість квитка. Сьома послуга - в туалеті завжди має бути мило і туалетний папір. Восьма послуга - якщо в квитку прописано, що у вас купе з кондиціонуванням, то ви маєте право попросити провідника перевести вас в інший вагон, якщо у вашому купе не працює кондиціонер.

Дев'ята послуга - пасажир може абсолютно безкоштовно змінити дату виїзду квитка. Десята послуга - якщо ви проїхали свою зупинку, ви маєте право безкоштовно повернутися. Одинадцята послуга - ви маєте право перервати поїздку на термін до десяти днів. Ну і дванадцята послуга - це стосується вже страхової компанії, в разі отримання травми під час подорожі, пасажир має право отримати компенсацію.

Читайте також раніше на порталі "Коментарі" - "Укрзалізниця" виплатила "Сбербанку Росії" понад сто мільйонів доларів.