Стало відомо, що буде з цінами на хліб

Коли очікується значне подорожчання хлібобулочної продукції

В Україні значно зросли ціни на продукти повсякденного вжитку. Що буде з цінами на хліб найближчим часом розповів віце-президент Всеукраїнської асоціації пекарів Олександр Тараненко, повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію “Київ24”.

За словами спеціаліста, здорожчання хліба, булочок і інших хлібобулочних виробів є наслідком здорожчення складових собівартості, і не більше.

“Говорити про те, що збільшується рентабельність не доводиться, на жаль, вона тільки падає, тому що ми просто не встигаємо компенсувати підняття цін, в першу чергу, на сировину. І тому, на жаль, зараз хлібопекарні працюють близько нульової рентабельності”, - зазначив Олександр Тараненко.

Він повідомив, що лише за період травня-червня поточного року сировина подорожчала майже на 40%. Додає витрат і ситуація в енергосистемі України. Адже виробництва основного продукту харчування не припиняється. Виробники змушені працювати на генераторах, а вироблена таким шляхом електроенергія дорожча у 2,5-3 раза. Така ситуація збільшує витрати на виробництво продукції.

Однак попри складнощі експерт значного подорожчання хліба не прогнозує. “Найближчим часом я не бачу підстав для різкого зростання цін. Але якщо враховувати тенденції, які спостерігаються на ринку зерна і, відповідно, борошна, то ми очікуємо певне зростання”, - підсумував Олександр Тараненко.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Україні очікується підвищення цін на картоплю. Що стало причиною здорожчання популярного серед українців продукту, читайте за посиланням.