Стало відомо, чим годують українських військових (ФОТО)

Яке харчування отримують українські військові у польових та стаціонарних умовах

Питання забезпечення якісного харчування військових обговорюють уже не перший рік. І час від часу виникають скандали з харчуванням - повідомляли про неякісні консерви тощо.

У Чернігівському обласному ТЦК та СП розповіли, як організовано харчування захисників у польових та стаціонарних умовах.

“Міноборони використовує комплексну систему харчового забезпечення військовослужбовців ЗСУ, що включає як стаціонарне харчування, так і польові раціони. Вона передбачає збалансоване меню з енергетичною цінністю не менше 3 500 ккал на добу”, - повідомили в ТЦК.

Зазначається, що у стаціонарних умовах військові отримують три- або чотириразове харчування залежно від категорії та характеру служби. Меню складається з урахуванням побажань особового складу та включає щонайменше два варіанти перших страв, гарнірів, м'ясних та рибних страв.

“При неможливості приготування гарячої їжі використовуються два види індивідуальних раціонів: повсякденний (ПНСП) з енергетичною цінністю 1 250 ккал та добовий польовий (ДПНП) — 3 500 ккал. Кожен з них розрахований на три прийоми їжі протягом доби”, - йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що каталог продуктів налічує 360 позицій. Закупівлі здійснює Державний оператор тилу за заявками Командування Сил логістики ЗСУ.



Нагадаємо, що у Міністерстві оборони України, як писав портал “Коментарі”, прокоментували результати опитування військових ЗСУ щодо рівня задоволеності сухпайками, зокрема добовими польовими наборами продуктів №15. Йдеться про звичайні набори та посилені з підігрівом.