Повістки поштою отримають усі військовозобов'язані: у Полтавському ТЦК назвали причину

Які повістки поштою направляють військовозобов'язаним

У Полтавському обласному ТЦК та СП розповіли про мобілізаційні заходи та пояснили, чому повістки поштою отримають всі військовозобов'язані. Речник Полтавського обласного ТЦК та СП Роман Істомін під час брифінгу 11 вересня зазначив, що в області “кричущих випадків з мобілізацією не спостерігаються”, повідомляє портал "Коментарі".

За його словами, повістки поштою отримають усі військовозобов'язані, незалежно від того, оновили вони свої дані, чи ні. Процедура відправлення повісток поштою затверджена постановою Кабінету Міністрів України № 560

Роман Істомін пояснив, що громадянам, які оновили дані, повістку надсилають на адресу, яку вони вказали під час оновлення даних. Тим, хто не оновив свої дані, вона надсилається на адресу реєстрації.

“Інформація про адресу, за якою людина зареєстрована, є в базі даних Оберіг. Вона підтягується туди з різних реєстрів”, - зазначив Істомін.

Однак повістки надсилатимуть поступово - це залежить “від завдань, залежно від поставлених завдань стосовно комплектування”. “Звичайно, що вони не будуть всім, всій області надіслані в один день. За потреби, залежно від того, яких фахівці потрібні, будуть якісь, наприклад, вимоги щодо віку якогось підрозділу”, - зауважив представник ТЦК.

Він нагадав, що за новими правилами повістка, відправлена поштою, буде вважатися врученою, незалежно від того чи отримав її військовозобов'язаний, чи відмовився від отримання, чи навіть не проживає за адресою.

“Повістка поштою передбачена всім військовозобов’язаним громадянам. Незалежно від того, оновлювали вони дані чи ні. Це може бути повістка для проходження міської лікарської комісії, це може бути повістка на відправку до навчального центру, якщо в людини всі дані уточнені і є інформація про те, що придатний за стан здоров’я, немає відстрочки”, - пояснив речник Полтавського ОТЦК.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що керівнику Бучанського ТЦК оголосили про нову підозру.