Омбудсмен занепокоєний станом громадянина України в грузинській в'язниці (ФОТО)

В мережу потрапило фото з грузинської лікарні, де перебуває громадянин України Саакашвілі. Після появи фотографії омбудсмен закликав владу Грузії допустити його для перевірки здоров'я Саакашвілі.

Омбудсмен України Дмитро Лубінець просить дозвіл влади Грузії на відвідування Міхеіла Саакашвілі у в'язниці. Омбудсмен занепокоєний станом українця після фотографій, які потрапили до мережі. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посланням на сайт омбудсмена України.

В мережу потрапило фото експрезидента Грузії Міхеіла Саакашвілі, на якому важко впізнати політичного діяча. Саакашвілі наразі перебуває у медичному центрі в столиці Грузії.

Омбудсмен України Дмитро Лубінець вимагає від керівництва Грузії дозвіл на відвідування і перевірку здоров'я Саакашвілі, щоб переконатись, що життю громадянина України нічого не загрожує.

"Критичний стан, в якому зараз перебуває український громадянин Михайло Саакашвілі, викликає тривогу й занепокоєння. Тому грузинська сторона повинна забезпечити його належною медичною допомогою та належними умовами утримання в медичному закладі. Або сприяти переведенню до європейських чи американських медичних установ", - заявив омбудсмен України.

Уповноважений омбудсмен зауважив, що Україна приділятиме максимум зусиль для захисту своїх громадян, що знаходяться за кордоном. Раніше адвокат Саакашвілі заявляв, що в тілі експрезидента Грузії знайшли отруту.

Фото, через яке з'явилась заява Дмитра Лубінця з занепокоєнням про стан Саакашвілі можна переглянути нижче:


Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що грузин не пустив свій заклад громадського харчування відому росіянку.

Також "Коментарі" писали про місце в Туреччині, де росіянам не раді. Проти них збирають підписи на відомому сайті. Через вторгнення Росії в Україну росіяни тікають за кордон і однією з найпопулярніших країн є Туреччина.