Головна Новини Суспільство права людини Офіційно: бойовики "ДНР" почали виносити смертні вироки
commentss НОВИНИ Всі новини

Офіційно: бойовики "ДНР" почали виносити смертні вироки

Згідно з даними ООН, "кримінальний кодекс" псевдореспубліки містить статті, в яких є покарання на довічне ув'язнення або смертну страту

28 серпня 2020, 10:07 comments1033
Поділіться публікацією:

"Влада" так званої ДНР ввела найвищу міру покарання — смертну кару. Таке рішення стурбувало ООН, йдеться в доповіді Управління Верховного комісара з прав людини.

Офіційно: бойовики "ДНР" почали виносити смертні вироки

Згідно з даними Організації Об'єднаних Націй, "кримінальний кодекс" псевдореспубліки містить статті, в яких є покарання на довічне ув'язнення або смертну страту. Більш того, "суд" окупантів вже двічі виніс смертні вироки, які ще не виконали.

В ООН кажуть, що наявність страти в "кодексі" дозволяє бойовикам залякувати людей. Тому Управління верховного комісара організації з прав людини звернулося до окупаційної влади з вимогою негайно припинити застосування смертної кари та утриматися від страт.

Нагадаємо, на засіданні парламентського комітету з питань державної влади 26 серпня прийняли рішення створити робочу групу, яка розроблятиме законопроекти, які сприятимуть "безпосередньо мирному процесу і Мінському процесу, що передбачено Мінськими домовленостями". "Коментарі" поцікавилися в експертів, які є перспективи даної роботи та чи не стане це черговою точкою розколу в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини