Нардепи вигадали, як чоловіків “виманити з тіні” та відправити на фронт

Держава у якийсь момент може припинити бронювання, а чоловіків відправити на фронт

Економічне бронювання допоможе в мобілізації. Таку думку висловив народний депутат, заступник голови парламентського Комітету з питань економічного розвитку Олексій Мовчан. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію пресслужби Верховної Ради України.

За його словами, це питання складне, і в парламенті розробляють різні підходи забезпечення економічного бронювання. Однак зараз немає остаточної редакції проєкту закону.

Народний депутат переконаний, що запровадження принципу економічного бронювання допоможе збільшити фінансування потреб армії. Завдяки економічному бронюванню частина людей вийде “з тіні”, повернеться на роботу, буде платити податки, створюватимуть додану вартість.

До того ж це допоможе в мобілізації. “Коли ж держава скаже, що не може далі бронювати, а треба на фронті замінити нинішніх військових, то ця людина піде й не ховатиметься. Тобто це цивілізований вихід зі скрутної ситуації, у якій ми нині перебуваємо”, - додав народний депутат.

Наразі немає єдиного принципу економічного бронювання. Розглядають різні критерії. Перший критерій, що визначає можливість економічного бронювання, – це середня заробітна плата у регіоні, другий – це спроможність платити фіксовану цифру, наприклад, казали про 20-30 тис. грн.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Україні з 9 листопада скасують чинні відстрочки від мобілізації. Військовозобов'язаним потрібно буде повторного подавати документи на відстрочку. Дізнатися детальніше, чому необхідно оновлювати документи, як це зробити та хто має подавати повторну заявку на відстрочку, читайте за посиланням.