Конституційний суд визнав незаконними деякі карантинні обмеження

Обмеження роботи громадського транспорту через карантин визнали неконституційними

Конституційний суд України визнав неконституційними деякі карантинні обмеження, пов'язані з пандемією коронавірусу COVID -19. Про це повідомляє "РБК-Україна" з посиланням на джерело в КСУ.

Так, Конституції України не відповідають обмеження, пов'язані з роботою громадського транспорту в країні. Також суд визнав неконституційними обмеження, що стосуються зарплат чиновників і суддів. Незаконним названа і заборона на роботу закладів громадського харчування.

Нагадаємо, Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (ТЕБ та НС) змінила епідемічне зонування в Україні. Оновлення набирає чинності з 31 серпня. До "червоної" зони будуть віднесені, зокрема, міста Івано-Франківськ, Чернівці, Ізмаїл Одеської області. "Помаранчевими" залишаться Харків і Богодухівський район Харківської області, Львів, Моршин, Суми. До "жовтої" зоні віднесені місто Київ, Одеса, Рівне.

"Коментарі" писали, що міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що скасування карантинних обмежень в Україні є неприпустимим. "Крім загальної кількості людей, у яких підтверджена коронавірусна хвороба, у нас зростає кількість людей, які госпіталізуються щогодини. Сьогодні вранці в наших лікарнях з підтвердженим діагнозом COVID-19 знаходилося 6544 осіб", - повідомив глава МОЗ.