Головні причини, через які українців можуть позбавити пенсій

Громадянам варто бути дуже уважними при оформленні пенсій

Деяких українців після перевірки можуть позбавити пенсій через низку причин. Дана інформація зазначена в законі "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування". Аби не потрапити в неприємну ситуацію, потрібно бути максимально уважним під час оформлення пенсії та заповнення відповідних документів.

Тож, скасувати виплати можуть з таких причин:

- якщо при оформленні пенсії була допущена помилка в прізвищі;

- якщо виплату отримувала людина за підробленими документами;

- якщо пенсіонер почав проживати за кордоном;

- якщо людина не отримувала пенсію протягом шести місяців;

- якщо пенсіонер являється переселенцем, який змінив місце проживання.

Проте навіть, якщо в людини помилково забрали пенсійну виплату, її можна повернути. Для цього необхідно оформити звернення до Пенсійного фонду України. В листі необхідно написати причину звернення та описати помилку.

В міністерстві соціальної політики розповідають як здійснюється перевірка. Спочатку відбувається моніторинг громадян. Потім міністерство фінансів створює лист з рекомендаціями. Далі проходить другий етап перевірки. І тільки тоді, якщо Мінсоцполітики знайшло помилку чи невідповідність, громадянина можуть позбавити пенсії.

Раніше повідомлялося, що Верховна Рада України прийняла закон про електронні трудові книжки. Про суть закону, його важливість і проблемні моменти, читайте в нашому матеріалі.

Також сайт "Коментарі" раніше повідомляв, чи мають українські заробітчани право на отримання пенсії. Пояснення можновладця щодо цього питання можна прочитати в нашому матеріалі.