Електрошокери, катування і приниження: український полонений розкрив жахи російського полону

Український військовий розповів про звірства в російському полоні: електрошокери, голод і розхитані зуби

Український військовий Владислав Задорін, який провів 679 днів у російському полоні після битви за острів Зміїний, вперше поділився подробицями про жорстокі тортури, які він та інші українські полонені пережили в російській тюрмі. У нещодавньому інтерв'ю каналу СпортАрена Задорін розповів про знущання з боку російських наглядачів, які застосовували електрошокери, били полонених і примушували їх до принизливих дій.

"Вони [російські наглядачі] використовували електрошокер скрізь - били струмом по язику, по геніталіях. Вони вставляли предмети в пряму кишку, деяких [полонених] били до смерті. Одному ув'язненому розрізали язик на дві частини. Іншому ув'язненому охоронці щипцями розхитували зуби, щоб вони з часом випали", - поділився Задорін.


Битва за острів Зміїний, яка відбулася незабаром після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну, стала важливою подією у війні. Після захоплення острова російськими військами 13 українських солдатів, включно із Задоріним, потрапили в полон. Протягом майже двох років вони зазнавали жорстоких катувань та принижень у російській в'язниці.

Задорін розповів, що українських полонених змушували кричати "раз, два, три, чотири" німецькою мовою, коли їх вели до душу

"Вони сказали, що ми фашисти і повинні кричати "мовою фашистів". Ми також повинні були співати російський гімн від 30 до 50 разів на день", - повідомив колишній український військовий.

Під час перебування в полоні Задорін сильно схуд. На початку полону він важив близько 120 кілограмів, але через постійний голод та погане харчування його вага зменшилася до 60 кілограмів.