Доставка повісток поштою може спричинити величезний колапс: причини

У ВРУ прогнозують величезний колапс через доставку повісток поштою

Медіа повідомляли, що “Укрпошта” отримали першу партію повісток для доставки поштою військовозобов'язаним. У Верховній Раді України вказали на ризики і для чоловіків мобілізаційного віку, і для системи поштового зв'язку. Про загрози розповів народний депутат Ігор Фріс в ефірі телеканалу “Новини Live”, повідомляє портал "Коментарі".

За словами народного депутата, що через неправильно оформлені відправлення повісток поштою може виникнути серйозний збій у системі доставки.

Ігор Фріс зазначив, якщо пошта поставить відмітку, що людина не проживає за своєю адресою, це може мати серйозні наслідки. Зокрема, це може стати підставою для відкриття виконавчого провадження щодо людини, арешту рахунків чи майна, навіть якщо людина не отримала повістку.

“Може виникнути величезний колапс у самій системі, коли пошта не буде справлятися з доставкою подібних повісток. Коли доставка подібних повісток або їх недоставка буде невідповідним чином оформлена, про що особа навіть і знати не буде. Але одночасно з цим у людини виникнуть відповідні зобов'язання перед державою. І я очікую, що тут може виникнути величезна проблема для цілого суспільства”, - прокоментував нардеп реалізацію законодавчих змін на практиці.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що повістки поштою отримають усі військовозобов'язані, незалежно від того, оновили вони свої дані, чи ні. Процедура відправлення повісток поштою затверджена постановою Кабінету Міністрів України № 560.

Громадянам, які оновили дані, повістку надсилають на адресу, яку вони вказали під час оновлення даних. Тим, хто не оновив свої дані, вона надсилається на адресу реєстрації.