Головна Новини Суспільство права людини Донор засудив репродуктивну клініку за те, що його сім'я віддали «неправильним» парам
commentss НОВИНИ Всі новини

Донор засудив репродуктивну клініку за те, що його сім'я віддали «неправильним» парам

Чоловік стверджує, що його сім'я має надлюдську силу, адже зачаття його дітей відбувалося буквально з першого разу

30 вересня 2020, 13:43
Поділіться публікацією:

Чоловік виграв суд після того, як клініка сурогатного материнства та ЕКО використовувала його сперму, щоб допомогти одностатевим парам і одиноким матерям мати дітей, не запитавши його дозволу. Про це повідомляє "The Sun".

Донор засудив репродуктивну клініку за те, що його сім'я віддали «неправильним» парам

Фото: iStock/Antonio_Diaz

49-річний Ніл Гаскелл подав позов до суду після того, як дізнався, що його сперма була передана одностатевим парам і самотнім жінкам.

За його словами, погоджуючись бути "одним з провідних світових постачальників чоловічого сім'я" для клініки Care Fertility в Манчестері, він висунув одну істотну вимогу — щоб його сперма передавалася тільки гетеросексуальним парам — і завірив його письмово.

Але 6 років по тому, в ході офіційної перевірки Управлінням із запліднення та ембріології людини з'ясувалося, що співробітниками клініки були допущені ряд помилок, в результаті яких з використанням біоматеріалу Нілу від трьох одностатевих пар народилося п'ятеро дітей, серед яких двоє близнюків. Крім того, Гаскел також став біологічним батьком ще чотирьох дітей, народжених від матерів-одиначок.

Ніл, який має трьох визнаних їм дітей, що народилися в результаті ЕКЗ у цій же клініці, розпочав судову тяганину, яка тривала чотири роки й в результаті звелася до п'ятизначної суми.

"Я згоден з тим, що деякі люди вважатимуть це некоректним, але я хотів, щоб у всіх дітей, народжених від моєї сперми, були мати та батько. Багато людей повністю погодяться зі мною, багато категорично не погодяться, але я турбуюся насамперед про дітей"- заявив донор.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що вчені розповіли про наслідки безсоння.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини