Чому військовозобов'язані не оновлюють дані: відповідь дали у Харківському ТЦК

Військовозобов'язані не оновлюють дані попри великі штрафи

У Харківській області близько 30% військовозобов'язаних не оновили свої дані. Попри великі штрафи людей стримує страх. Про це заявив на брифінгу начальник мобілізаційного відділу, заступник начальника сектору мобілізаційно-оборонної роботи Харківського ОТЦК та СП Сергій Романенко, повідомляє портал "Коментарі".

Він зазначив, що точна кількість військовозобов'язаних, які не оновили дані, вказати не може, адже на обліку стоїть дуже багато людей.

За його словами, можливо для оновлення даних було недостатньо часу та вплинув на процес кадровий дефіцит в РТЦК. Однак він зазначив, що робота налагоджена. “На початку, можливо, це було в новинку, потім все пішло в гарному руслі, швидко, якісно. Люди були дуже задоволені, що вони витрачають не пів години, а 5 хвилин — цього достатньо для того, щоби ці дані внести до бази", — сказав представник обласного ТЦК.

За його словами, одна з причин, з яких люди не йшли оновлювати дані, — це страх.

"Я не знаю, з чим це пов’язано, але вони думають, що якщо вони будуть оновлювати свої дані, то обов'язково вони одразу підуть на війну. Через свій страх люди порушують законодавство, після чого страждають через немалі штрафами, які на даний час існують", — зазначив начальник мобілізаційного відділу. Він нагадав, що штраф складає 17 тис. грн.

За його словами, статистики щодо кількості постанов про адміністративні правопорушення, які внесли керівники й щодо скількох військовозобов'язаних, він не має, але оскаржень штрафів, які накладено, "дуже мало".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, як зміниться мобілізація в Україні.