Бердянську виправну колонію ліквідують через знущання над ув'язненими (фото)

Таке рішення прийняв Комітет з прав людини після ознайомлення з ситуацією на місці

Комітет з питань прав людини рекомендував Міністерству юстиції ліквідувати "Бердянську виправну колонію №77" за систематичне порушення прав ув'язнених. Про це сьогодні, 12 липня, повідомили в новинному центрі Верховної Ради України.

9 липня Комітет з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій у Донецькій, Луганській областях та АР Крим, м. Севастополя, національних меншин і міжнаціональних відносин провів виїзне засідання в місті Бердянську на Запоріжжі. Моніторинговий візит до місцевої виправної колонії був викликаний повідомленням про знущання над засудженими, тому його члени перевіряли умови утримання і стан дотримання їхніх прав.


Як повідомив Голова Комітету з прав людину Дмитро Лубінець, засідання Комітету вперше відбулося безпосередньо в колонії. За його словами, Бердянська виправна колонія №77 стала сумновідомою за системні порушення та знущання над ув'язненими з боку персоналу закладу. Такі дії працівників карної системи Дмитро Лубінец назвав "недопустимими".

Моніторинг виявився несприятливим для працівників цього місця позбавлення волі. Після всебічного вивчення стану справ у колонії, Комітет вирішив рекомендувати Міністерству юстиції дотримуватися цьогорічного весняного рішення його відомства та "здійснити необхідні заходи щодо подальшої ліквідації" держустанови №77. Також, усю зібрану членами Комітету інформацію щодо порушень прав ув'язнених у Бердянській виправній колонії передадуть правоохоронцям. Ймовірно, можуть бути порушені карні справи проти працівників виправного закладу.


Нагадаємо, видання "Коментарі" писало про те, що "рюкзаки Авакова" шили саме у колоніях, причому за "смішні гроші".