Головна Новини Суспільство історія Закон про українську мову хотіли прийняти ще 100 років тому - офіційний документ (Фото)
commentss НОВИНИ Всі новини

Закон про українську мову хотіли прийняти ще 100 років тому - офіційний документ (Фото)

Закон про державну мову планували ввести ще за часів Української Держави гетьмана Скоропадського

10 лютого 2021, 14:50
Поділіться публікацією:

Нещодавно стало відомо, що закон про мову планували прийняти ще 100 років тому. Робітники в Держархіві знайшли відповідний документ. Його зміст опубліковано на Facebook-сторінці музею Шереметьєвих.

 Закон про українську мову хотіли прийняти ще 100 років тому - офіційний документ (Фото)

Закон про державну мову: українську хотіли зробити обов'язковою 100 років тому. Фото: cdn.iz.ru

Документ було створено з часів Української Держави гетьмана Скоропадського. В офіційній заяві старший прокуратор Генерального суду звертається до міністра юстиції з пропозицією прийняти закон про державну мову.

"Не торкаючись права приватних осіб на вживання російської мови в їхніх відносинах з Державними інституціями, Генеральний суд на загальних зборах 20 серпня цього року <...> звернув увагу на бажаність видання нового закону про обов'язковість вживання української мови у відносинах між Українськими Державними інституціями", — повідомляється в знахідці.

 Закон про українську мову хотіли прийняти ще 100 років тому - офіційний документ (Фото) - фото 2

Нагадаємо. що в Україні 16 січня набув чинності мовний закон, який зобов'язує всіх постачальників послуг в Україні спілкуватися з клієнтами виключно державною мовою, якщо не надійшло окреме прохання споживача говорити іншою мовою. Експерти оцінили нововведення, особливо в розрізі штрафів, законності та необхідності вводити такі норми, конфліктності теми. Думки спеціалістів читайте в нашому матеріалі.

Раніше сайт "Коментарі" повідомляв, що українка на своїй фейсбук-сторінці опублікувала пост, в якому розповіла, що в одному з магазинів мережі супермаркетів NOVUS касир відмовилася переходити на українську мову. Замість цього жінка використовувала нецензурну лексику. Подробиці скандалу читайте тут.

Також інформуємо, що у Латвії заборонили мовлення телеканалу "Росія РТР". Причиною накладення санкцій стала постійна пропаганда проти України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини