Головна Новини Суспільство історія У Швеції знайшли унікальні монети, існування яких заперечували (Фото)
commentss НОВИНИ Всі новини

У Швеції знайшли унікальні монети, існування яких заперечували (Фото)

Монетам понад тисяча років

9 лютого 2021, 14:25
Поділіться публікацією:

Нещодавно у Швеції було знайдено рідкісні срібні монети. Їх зовнішній вигляд було зображено лише однією ілюстрацією, якій понад 230 років. Дану інформацію повідомляє сайт Стокгольмського університету.

У Швеції знайшли унікальні монети, існування яких заперечували (Фото)

В Швеції знайшли рідкісні срібні монети. Фото: primgazeta.ru

Нумізмати довгий час заперечували їхнє існування.

Рідкісний скарб вдалося знайти на давній фермі у Віггбюхольмі. Вона розташована на північ від Стокгольма.

За попередніми даними вік срібних монет сягає однієї тисячі років. Один із фахівців Єнс Крістіан Мосгаард зауважує, що монети трохи різняться між собою, тому вони могли бути викарбуваними в різних країнах.

Серед знайденого скарбу дослідників найбільше зацікавила нормандська монета, яку було зображено у французькому виданні 1790-го. Вона вважається дуже рідкісним та дорогим артефактом. Науковці припускають, що дана монета знаходилася в приватній колекції заможної особистості.

У Швеції знайшли унікальні монети, існування яких заперечували (Фото) - фото 2

Нагадаємо, що нещодавно археологи знайшли надзвичайно цікаві матеріали під час чергових розкопок в Єгипті. Під керівництвом доктора Кетлін Мартінес, команда археологів відкопала мумію, який близько 2000 років. Особливість мумії в тому, що її язик повністю зроблений із золота.

Окрім мумії з золотим язиком було знайдено ще п'ятнадцять поховань. Важливою розкопкою виявилося і тіло жінки в посмертній масці. Було знайдено уламки статуй і залишки древніх сувоїв. Детальніше про розкопки можна прочитати в нашому матеріалі.

Також сайт "Коментарі" розповідає, чому їжа прилипає до антипригарних сковорідок і як цього уникнути. Причину пояснили чеські фізики. Подробиці можна прочитати тут.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини