Головна Новини Суспільство історія Мощі Святого Якова виявилися підробкою
commentss НОВИНИ Всі новини

Мощі Святого Якова виявилися підробкою

Вчені з Італії, Нідерландів, Данії та Великобританії досліджували останки святого Якова, що зберігаються в базиліці Дванадцяти святих апостолів (Санті-Апостоли) в Римі

5 лютого 2021, 00:44 comments1903
Поділіться публікацією:

Археологи довели, що мощі, яким паломники поклонялися 1500 років — фальшивка. Міжнародна команда експертів провела аналіз мощей Святого Якова, які зберігаються в римській церкві Санті-Апостоли, пише Daily Mail.

Мощі Святого Якова виявилися підробкою

Реліквія (фото з відкритих джерел)

Результат дослідження виявився приголомшливим — мощі належать не святому Якову. Для аналізу були відібрані зразки з кісток і мумій і зразки архітектури. Були використані методи радіовуглецевого і термолюмінесцентний метод, газова і рідинна хроматографія, рентгенівська флуоресценція

"Ймовірна стегнова кістка Святого Якова була датована між 214 і 340 роками нашої ери (достовірність 2σ), що показує, що це не може бути кісткою Святого Якова", — йдеться в опублікованих результатах дослідження.

Нагадаємо, археологи зробили незвичайну знахідку в Помпеях — місті, похороненому під час виверження вулкана в 79 році нашої ери. Йдеться про прикрашеному фресками магазині, в якому продавалася гаряча їжа і напої. Цей магазин, імовірно, був аналогом сучасних місць продажу вуличної їжі. Відомий як termopolium, що по-латині означає прилавок з гарячими напоями, цей магазин був виявлений на території археологічного парку Regio V, який ще не відкритий для публіки.

Сліди їжі майже 2000-літньої давнини були виявлені в деяких глибоких теракотових банках для гарячої їжі, які власник магазину опускав в прилавок з круглими отворами. Передня частина прилавка була прикрашена яскравими фресками, деякі з яких зображали тварин, з яких і готували їжу — зображення курки і двох качок, підвішених догори ногами.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини