Автор скандальної статті Time рік тому отримав орден від Зеленського

Саймон Шустер не вперше знімав матеріал про Україну

Саймон Шустер - автор скандальної статті у журналі Time. Саме він написав матеріал про Зеленського, те, що дехто з його оточення не вірить у перемогу України, про проблему корупції в країні. Стало відомо, що понад рік тому журналіст отримав орден "За заслуги" ІІІ ступеня. Відповідний документ було опубліковано на сайті президента у серпні 2022 року.

Шустер отримав державну нагороду напередодні Дня незалежності "за значні особисті заслуги у зміцненні міждержавного співробітництва, підтримку державного суверенітету та територіальної цілісності України, вагомий внесок у популяризацію Української держави у світі".

"Нагородити орденом "За заслуги" ІІІ ступеня Шустера Саймона – кореспондента журналу "TIME", Сполучені Штати Америки", – йдеться в тексті документа, який підписав Володимир Зеленський.


Відомо, що 30 жовтня авторитетне видання Time опублікувало велику статтю, що була присвячена президенту Зеленському та поточній ситуації в російсько-українській війні. Автор статті пише про непросту ситуацію на фронті, нестачу солдатів в ЗСУ, скорочення західної підтримки. У публікації йдеться, що сторони втратили понад 100 тисяч солдатів.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Зеленський відповів TIME та Арестовичу. Зеленський у своєму вечірньому зверненні відповів на критику на свою адресу, яку поширив часопис TIME і яку підхопили в Україні, зокрема екс-радник голови Офісу президента Олексій Арестович.

Окрім цього, Зеленський подякував всім, хто "не вигорів, хто вірить в Україну так само, як 24 лютого, і так само б’ється заради України, хто дбає про Україну".