Зустріч Зеленського та Сі Цзіньпіна: у МЗС відповіли, чи справді робота вже ведеться

У МЗС України заявили, що візит Кулеби до Китаю наблизив зустріч Зеленського та Сі Цзіньпіна

Київ не припиняє постійної роботи для зустрічі президента України Володимира Зеленського та лідера КНР Сі Цзіньпіна. Як передає портал "Коментарі", про це під час брифінгу розповів речник МЗС України Георгій Тихий.

Речник розповів про підсумки переговорів міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби з міністром закордонних справ Китайської Народної Республіки Ван І, які відбулися 24 липня в Гуанчжоу.

За словами дипломата, українсько-китайський діалог дуже динамічно розвивається, особливо цього року.

"Ми переконані, що він (діалог – ред.) продовжуватиме розвиватися на різних рівнях. Будуть ще й зустрічі та розмови. Як і з прем'єром Моді, робота над зустріччю лідерів України та Китаю – це постійна робота, яка ведеться. Чи наблизила зустріч, переговори та візит міністра Кулеби до Китаю потенційну зустріч лідерів України та Китаю? Безперечно, наблизила. Але коли така зустріч буде, коли ця домовленість буде досягнута – поки рано говорити. Давайте, коли будуть якісь подробиці, тоді повертатимемося до вас із конкретною інформацією", - сказав Тихий.

Георгій Тихий також зазначив, що в українському інформаційному просторі звучали досить помилкові моменти від деяких експертів щодо візиту міністра Дмитра Кулеби до Китаю.

Читайте також на порталі "Коментарі" - за результатами переговорів з китайським колегою Ван І в Гуанчжоу Київ отримав чіткий сигнал, що Китай не шукає "тимчасових рішень", а працює на стійке та стратегічне вирішення проблеми, що розпочалася РФ війни проти України. Таку заяву в інтерв'ю ТСН зробив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.