Головна Новини Суспільство події Журналістів бити не можна: Рада в 10 разів збільшила відповідальність за напад на представників ЗМІ
commentss НОВИНИ Всі новини

Журналістів бити не можна: Рада в 10 разів збільшила відповідальність за напад на представників ЗМІ

За напад на журналіста можна потрапити за ґрати на п'ять років

4 листопада 2020, 12:34
Поділіться публікацією:

Останнім часом в Україні почастішали напади на журналістів. Депутати серйозно стурбовані питаннями безпеки працівників ЗМІ — це вилилося в прийняття законопроекту, який посилює відповідальність за подібні дії.

Журналістів бити не можна: Рада в 10 разів збільшила відповідальність за напад на представників ЗМІ

Так, нардепи прийняли законопроект № 3633 про посилення відповідальності за напади на журналістів. "За" проголосували 305 нардепів. Документ був прийнятий в першому читанні.

Законопроект встановлює, що незаконне вилучення зібраних, опрацьованих, підготовлених журналістом матеріалів та технічних засобів, якими він користується у зв'язку зі своєю професійною діяльністю, незаконну відмову в доступі журналіста до інформації, незаконну заборону на висвітлення окремих тем, показ окремих осіб, критики суб'єкта владних повноважень, а так само будь-яка інша умисне перешкоджання здійсненню журналістом законній професійній діяльності — карається штрафом від 8 500 до 17 000 грн або арештом на строк до 6 місяців, або обмеженням волі на строк до 3 років.

Для порівняння, на сьогодні за подібні дії можна відбутися штрафом у 850 грн.

Якщо комусь спаде на думку будь-яким чином впливати на журналіста, щоб перешкодити його діяльності, або переслідувати його з професійних мотивів, то за подібне доведеться викласти від 17 000 до 34 000 грн. Втім, таких громадян суд може відправити за ґрати на 4 роки. А от позбутися волі на 5 років може посадова особа або група осіб складається в змові.

Як повідомляв портал "Коментарі", херсонські правоохоронці розповіли про загибель відомого в місті журналіста — екс-кореспондента "Укрінформу" Григорія Кривця. У поліції кажуть, що чоловіка жорстоко побили: травми виявилися несумісні з життям.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини