"Золотого глобусу" у 2022 році не буде: чому відмінили церемонію популярної премії

Найбільші компанії та популярні голівудські зірки оголосили бойкот організаторам "Золотого глобусу"

Церемонію проведення вручення премії "Золотий глобус" у 2022 році скасували після того, як телеканал NBC відмовився транслювати церемонію. Про це повідомив The Hollywood Reporter.

Варто зазначити, що саме телеканал NBC багато років показував даний захід. Ситуація склалася на тлі масового бойкоту з боку голлівудських зірок і найбільших компаній. Ті вимагають від організаторів церемонії більше інклюзивності та різноманітності.

Ситуація почала розвиватися ще з лютого цього року. Тоді журналісти дізналися, що серед 100 членів Голлівудської асоціації іноземної преси (HFPA), яка присуджує премії, немає жодного темношкірого.

Скандал швидко розрісся. Від участі в церемонії відмовилися платформи Netflix, Amazon і Warner Bros. До бойкоту приєдналися Скарлетт Йохансон і Марк Руффало. А обурений Том Круз і зовсім повернув нагороди "Золотого глобуса", які отримав впродовж своєї кар'єри.

Тож цього року церемонії не буде. Проте, якщо організатори виконають умови зірок та компаній, що бойкотують, вручення премії можуть транслювати у 2023 році.

Основна вимога до організаторів - прийняти до своїх лав не менше 20 нових членів "з особливою увагою на користь темношкірих".

Нагадаємо, що визначення переможців однієї з найвідоміших кінопремій "Золотий глобус" відбулося 28 лютого. Кінокритики нарешті оголосили свій вердикт про кращих із кращих проектів як в жанрі великого кіно, так і телесеріалів (програм). "Коментарі" детально розказали, хто ж отримав довгоочікуване визнання і таку важливу золоту статуетку. Деталі можна прочитати тут.