ЗМІ: Журналіст Бутусов захоплювався роботами російського письменника, який хоче знищення України

Журналіст Бутусов дякував росіянину Драбкіну за «велику місію», тепер цей росіянин підтримує «СВО» і закликає знищити Україну

Як повідомляє видання "Українські новини", журналіст Юрій Бутусов раніше дякував за "виконання великої місії" російському письменнику та керівнику інтернет-проекту "Я пам'ятаю" Артему Драбкіну. Про це, зокрема, свідчить скрін із Фейсбук-сторінки журналіста, який наводить видання. На ньому вказано, що Бутусов дякує Драбкіну за масштабну роботу, каже, що перечитав всі його інтерв’ю та звертається за порадою.


При цьому відомо, що російський письменник Драбкін у 2022 році публічно підтримав так звану "спеціальну воєнну операцію" проти України та порівняв її з великою вітчизняною війною. Окрім того, як вказує видання, він заявляв, що метою Росії є знищення нинішнього антиросійського режиму в Україні.

Зараз, за інформацією видання, Драбкін бере інтерв’ю у "героїв СВО" та героїзує їхні "подвиги". Також він займається популяризацією так званої великої вітчизняної війни, "перемоги на фашизмом" та "подвигу радянського народу", беручи інтерв’ю у ветеранів.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що свого часу Бутусов активно підтримував Мінські домовленості, а згодом змінював свою думку в залежності від політичної кон’юнктури. Зокрема, спершу він стверджував, що в жодному разі неможна порушувати Мінські домовленості, адже вони "достатньо вигідні" для України. Втім уже через рік журналіст заявляв, що Мінські угоди не є вигідною формулою для України.

Окрім того, у 2015 році – він публічно обіцяв вилікувати всі свої хвороби і йти служити на передову. Але навіть в період повномасштабної агресії він не дотримався слова оформивши відстрочку від мобілізації, як батько трьох доньок.