ЗМІ: Українці не вірять Шабуніну і підозрюють його в корисливих намірах

За даними соціологічного опитування, українці не довіряють Шабуніну, підозрюють, що він використовує образ борця з корупцією

Керівник Центру протидії корупції Віталій Шабунін отримав від українців найбільший відсоток недовіри серед антикорупціонерів, про це повідомляє Уніан із посиланням на результати опитування, яке було проведено Українською соціологічною платформою.

Як повідомляє видання, згідно із результатами опитування, кожен четвертий українець (25%) вважає, що Шабунін використовує образ "антикорупціонера" з власною корисливою метою. Для порівняння, журналіста Дениса Бігуса підозрюють у цьому лише 12,4% опитаних.

Водночас, як відзначається у матеріалі, 24,6% респондентів взагалі не знали жодного зі згаданих в опитуванні прізвищ антикорупціонерів.

Дослідження проводилося Українською соціологічною платформою у серпні 2024 року методом CAWI (анкетування онлайн у онлайн-панелі) серед громадян України віком з 18 років. Вибірка: 2000 анкет.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що антикорупціонер Віталій Шабунін з жовтня 2023 року числиться бойовим медиком військової частини. Він отримує зарплатню за виконання військових завдань в умовах воєнного стану, але при цьому залишається в Києві. Зокрема, командир військової частини повідомив суду, що в листопаді 2023 року Шабуніна виключили з підрозділу через призначення бойовим медиком в іншу частину. При цьому виникали питання щодо того, як Шабунін міг виявитися бойовим медиком, якщо він не проходив реальної служби у ЗСУ. Окрім того, біла інформація про те, що Шабунін нібито домовився, щоб його зарахували до ТрО заднім числом на початку повномасштабної війни.

Також "Коментарі" розповідали, чому саме Шабунін згодом буцімто зумів отримати довідку про те, що він не може служити в армії.