ЗМІ: Костін досі ігнорує діяльність нардепа Дмитрука

Журналісти звернули увагу на відсутність належної реакції з боку генпрокурора Костіна на багаточисельні скандали в яких фігурує Артем Дмитрук

Генеральний прокурор України Андрій Костін ігнорує діяльність скандального позафракційного нардепа Артема Дмитрука, який фігурував у численних скандалах і є відомими поборником московського патріархату в Україні. Як інформує портал "Коментарі", про це пишуть "Факти".

"Чи довго генеральний прокурор буде покривати Дмитрука? Можливо нам не потрібен такий генеральний прокурор, якщо суспільство не бачить взагалі результатів", — йдеться в матеріалі видання.

Автори матеріалу нагадали, що в жовтні 2023 року проти Дмитрука було відкрите кримінальне провадження за фактом побиття військового, але відтоді щодо цієї справи немає жодних новин.

"Дмитрук разом з Куницьким побили військового. Тоді Генеральний прокурор відкрив кримінальне провадження проти них. Але пройшло вже купа часу, а реакції 0", — зазначають автори статті, при цьому додаючи, що реакція досі відсутня.

Зазначається, 10 липня Дмитрук повідомив, що прийняв релігійний сан і "з благословення митрополита Одеського та Ізмаїльського Агафангела" став іподияконом упц московського патріархату.

В квітні 2024 року Bihus.Info знайшли докази співпраці Дмитрука з Сергієм Чертиліним, який є підозрюваним у п'яти злочинах проти України. Журналісти оприлюднили скриншот листування, де Чертилін звітує після зустрічі з Дмитруком. За його словами, нардеп готовий до повної співпраці та дякує за юридичний аналіз щодо закону 8371 про діяльність релігійних організацій.

12 березня 2024 року СБУ нейтралізувала у Києві злочинну організацію так званого медійного блоку упц мп, яка розпалювали релігійну ворожнечу. Зокрема затримала очільника — який входив до агентурного апарату російської спецслужби. За даними ЗМІ, йшлося про Чертиліна.

У лютому 2024 року Дмитрук вніс заставу за монаха Києво-Печерської Лаври ієродиякона упц мп Павла Музичука, затриманого СБУ за підозрою у виправдовуванні збройної агресії рф проти України.

Напад на військовослужбовця стався 5 жовтня 2023 року у Києві. Народні обранці Дмитрук та Олександр Куницький напали на перехожого, який виявився штурмовиком ЗСУ. Дмитрук заявляв, що побив військового, бо він "людина з шахрайського кол-центру" і нібито намагався вкрасти телефон у Куницького.